Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Διαγωνισμός "Πράσινοι πρωταθλητές 2.0"

O διαγωνισμός διοργανώνεται από το WWF Ελλάς. Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετέχουν πανελλαδικά μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα αξιοποιήσουν την καινοτόμο εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces, για να καταγράψουν και να αξιολογήσουν χώρους αστικού πρασίνου.
Η διαδικασία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απλή. Οι μαθητές ατομικά κατεβάζουν την εφαρμογή WWF GreenSpaces σε κινητό ή τάμπλετ (δικό τους ή της οικογένειάς τους) από εδώ. Ο κάθε μαθητής δημιουργεί το δικό του όνομα χρήστη (username), το οποίο δηλώνει στο σχολείο, και κωδικό (password). Με την εφαρμογή ανά χείρας οι μαθητές επισκεπτόνται χώρους αστικού πρασίνου (δηλαδή χώρους που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό της πόλης κι όχι περιαστικά δάση), τους καταγράφουν, τους βαθμολογούν ως προς την ποιότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και τις υποδομές που διαθέτουν και γράφουν τα σχόλιά τους. Μπορείτε να βρείτε  τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εδώ. Δείτε επίσης βίντεο με τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εδώ. Μια καταγραφή θεωρείται έγκυρη αν εγκριθεί από τον moderator της εφαρμογής WWF GreenSpaces. Καταγραφές με ελλιπή ή λάθος στοιχεία δεν θα εγκρίνονται και άρα δεν θα προσμετρούνται στον συνολικό αριθμό καταγραφών ενός μαθητή ή σχολείου.
Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 1 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2017. Με την ολοκλήρωσή του θα αναδειχθούν οι τρεις μαθητές/μαθήτριες με τις περισσότερες καταγραφές και θα κερδίσουν από ένα tablet Turbo-X Calltab (2GB) Tablet 10.1" 3G. Κερδισμένα θα είναι και τρία γυμνάσια ή λύκεια των οποίων οι μαθητές θα καταγράψου ν αθροιστικά τους περισσότερους χώρους πρασίνου, κερδίζοντας από έναν εκτυπωτή Samsung SL-M2026W Laser.
Περαιτέρω πληροφορίες βρίσκονται εδώ